System bezpieczeństwa żywności w szkole, która zapewnia posiłki dzieciom przedszkolnym poprzez katering

Autor: Bożena Winczewska

Data aktualizacji dokumentu: 25 lipca 2022
AdobeStock_46912816

Sprawdź, czy szkoła podstawowa, która nie ma kuchni ani stołówki i zapewnia żywienie dla dzieci z oddziału przedszkolnego za pośrednictwem firmy kateringowej, musi prowadzić dokumentację bezpieczeństwa i jakości żywienia oraz wdrożyć procedury związane z żywieniem, w tym system HACCP.

Z tego artykułu dowiesz się m.in.:

  • Co to jest dokumentacja dobrych praktyk higienicznych GHP.
  • Jakie procedury i instrukcje niezbędne dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia należy wdrożyć w szkole.
  • Jakie 5 dokumentów związanych z żywieniem dzieci w oddziale przedszkolnym należy wdrożyć.
  • Kto odpowiada za zorganizowanie, wdrożenie i koordynację zakładowego programu bezpieczeństwa żywności w szkole. 

Pozostało jeszcze 91% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Jeśli posiadasz już konto – zaloguj się:

Adres e-mail:

Hasło

Nie pamiętam hasła

Jeśli nie masz dostępu,

UTWÓRZ KONTO TESTOWE i skorzystaj z jednorazowego bezpłatnego dostępu na 48 godzin

  • Dostęp do tego konkretnego artykułu oraz do setek pozostałych porad dla przedszkoli publicznych i niepublicznych.
  • Dostęp do bogatej bazy wzorów 738 dokumentów.

Autor: Bożena Winczewska

wieloletni wizytator kuratorium, specjalista prawa oświatowego
Numer 129 Kwiecień/Maj 2024 r.
Dodano: 23.04.2024

Numer 129 Kwiecień/Maj 2024 r.

Pokaż listę wydań

Testuj bezpłatnie Portal przedszkolny przez 48 godzin